Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com

 


 

   

Hele vores liv, har vores forældre gjort os opmærksom på hvor vi må, og hvor vi ikke må gå. De satte barrikader op i huset, da vi ikke engang var to år gammel, så vi ikke faldt ned af trapperne eller gik ud i badeværelset, hvor alle de farligste kemikalier var. Som barn fik vi at vide, at vi ikke måtte gå udenfor haven, da vi måske blev ramt af en forbi-kørende bil. Som unge fik vi at vide hvordan vi skulle begå os på gaden; gå på fortovet, kig begge veje inden vi går over gaden, løb aldrig ud på gaden for at hente en bold, der kom væk fra os osv. Vi blev opdraget til at være høflige, hvilket indebar, at hvis vi passerede nogen, ville vi gå til højre for at komme rundt om dem (noget som også falder de fleste naturligt ind, da dem, der er højrehåndet gerne vil have deres højre hånd fri).

Menneskefare

Verdenen i dag er dog ikke så enkel, som den engang var. Før skulle vi kun bekymre os om at, undgå at blive ramt af biler. Nu er vi også nødt til at være opmærksom på faren fra mennesker. Vi er derfor tvunget til at være bevidst om mange flere ting, såsom hvilken side af gaden vi går på og hvordan vi passerer andre mennesker. Der kan desværre forekomme nogle situationer, som tvinger os til at kæmpe for vores overlevelse. Som enhver, der skal kæmpe, er det om at få den største fordel, som muligt.

Bedre Forberedt

At være opmærksom på hvordan vi går på gaden, giver os nogle fordele – forberedelse og flugtvej. Vi bliver bedre forberedt da vi er mere opmærksomme på de potentiel farer, der kunne være til stedet. Ved at gå på den rigtige side af vejen og den rigtige side af andre, bevarer vi flugtveje, i det tilfælde vi hurtigt skal stikke af. Det er endda meget nemt at gøre! Der er kun nogle få råd, som man skal følge for at være meget mere sikker på gaden. 

De 3 Råd

1. Råd: Uanset om du skal til højre eller til venstre for at passere nogen, skal du sørge for, at du gør det på den side, hvor du har mest plads (ofte mod gaden). Lad os kigge lidt på billederne, som vil belyse vores forståelse, for hvad vi skal være opmærksomme på. På billederne 1 og 2, kan vi se Peter er opmærksom på, at hvis han går på gade-siden af den, som han går forbi, har han en flugtvej. På nummer 3 og 4, kan vi se at fordi Peter gik på den indvendige (ikke mod gaden) side af den, han skulle passere, at han mistede en flugtvej og blev fanget, da han ikke kunne løbe væk. 

2. Råd: Når man kommer tættere på et skjult hjørne (hvor du ikke kan se, hvad der er rundt om hjørnet), bør man træde lidt længere væk fra hjørnet når man går forbi. Det vil give dig mere tid til at reagere, i det tilfælde der lurer nogen.

3. Råd: Når det er muligt, er det altid bedst at gå mod trafikken. Det giver dig mest tid til at opdage en potentiel fare, hvad enten det er en, der vil bortføre dig eller en bil, der køre ”out of control.” På billedet nummer 5, kan man se, at når Peter går med trafik og nogen forsøger at bortføre ham, at imens han løber væk, kan bilen blot køre med i den samme retning (uden anstrengelse) for at hjælpe bortførelsen, hvis Peter bliver fanget. Bilen kan også kører foran Peter, for at blokere hans flugtvej og muliggøre hans fangst. Til gengæld er der flere fordele, ved at gå mod trafikken, i det tilfælde nogen forsøger at bortføre dig. Som du kan se på billede nummer 6, når Peter løber væk fra bilen (mod trafikken), gør han det svære for gerningsmændene at fange ham (bilen er ikke længere hjælpsom). I det tilfælde at han bliver fanget, skal han nu også slæbes tilbage til bilen, som tager tid og giver Peter mulighed for at skabe opmærksomhed omkring bortførelsen ved at skrige og kæmpe imod.

Det er selvfølelig ikke altid muligt at følge de råd, som er blevet givet. Det gør jo heller ikke noget, så længe man er opmærksom på de potentiel farer, der er tilstedet. At man bevarer roen og er opmærksom på sine omgivelser er den vigtigste selvforsvar man kan lave.

 

 

 

     Copyright © 2015 Horsens Selvforsvar Klub. All Rights Reserved.

     Webmaster